Copyright RS-Art Photography

Behind The Scenes – Fotoshoot in de mist

Na een lange tijd weer eens de tijd kunnen nemen om te kunnen bloggen.
Welkom lezer, enthousiast of nieuwsgierige, bij een weer blog of Video Blog (Vlog) van mijn kant.

Het is niet echt een video blog aangezien ik niet op video vertel wat de bedoeling is maar het is de video behorend tot de blog van een fotoshoot.
Na een filefoto van mijn collega en goede vriend Amiet Bhoera (Photo Designs) bleek er animo te zijn voor een shoot. Een model (Sharmila in dit geval) meldde zich direct aan voor een shoot na het zien van de setting van de foto.

Dit is de foto waar het mee begon;

Copyright Amiet Bhoera - Photo Designs

Copyright Amiet Bhoera – Photo Designs

De shoot begon werkelijkheid te worden;
Er moest alleen een aantal dingen besproken en uitgestippeld worden. Zoals wij het zagen had de shoot een aantal valkuilen; Oorspronkelijke locatie langs de snelweg was, moesten we op zoek gaan naar een passende locatie in de buurt. Daarnaast is de oorspronkelijke foto gemaakt tijdens de ochtendspits, en daarbij was de dauw een van de belangrijkste elementen, waardoor er ook een nevel bestond. Dat betekende dus heeeeel vroeg op en de deur uit. Daarnaast was de laatste opgave de mist/nevel/dauw trotseren met licht. Een van de locatie scouting foto’s ter voorbereiding van de shoot;
Copyright Amiet Bhoera - Photo Designs

Copyright Amiet Bhoera – Photo Designs

In overleg zou ik meegaan om te helpen met de belichting en eventueel hands on ondersteuning ter plaatste, ondertussen bedacht ik me dat het nu eens tijd werd voor een goede BTS (Behind The Scenes) video en dat ik toch maar eens wat mag oppoetsen aan mijn videografie skills. En natuurlijk het editen ervan. Dit betekend wel dat voor de fashion, glamour en portretten een nieuwe wereld opengaat. Van zowel fotograferen als filmen en uitbrengen van een BTS video.

Ik hoop dat jullie het filmpje wat vinden, ik had vrij weinig materiaal meegenomen aangezien dit een bare-minimum last minute test was.

Deel het of laat een comment achter 😉

 

4 replies
  • Raju Jasai on Facebook
   Raju Jasai on Facebook says:

   Thanx voor de invite.. het was weer een topdag.. ok we waren gaar als de neten de dagen erna.. maar we hebben wel lol gehad en we hebben deels kunnen doen wat we wilden.. too bad dat er geen mist was… the bastard 😀

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.